Сагата около трансфера на най-обещаващия млад защитник в света Матайс де Лихт най-после ще приключи. ОЩе от зимата е ясно, че 19-годишният холандец ще напусне Аякс, като половината европейски грандове бяха в битка за подписа му. 

В крайна сметка лудата надпревара беше спечелена от Ювентус, който в крайна сметка се разбра с ръководството на холандския шампион за трансферната сума. В понеделник вечерта шефовете на "старата госпожа" са изпратили последната си оферта, която е на стойност 75 млн. евро. 

Точно толкова искаха в Амстердам за звездата си и след като самият защитник отдавна се беше разбрал за личните си условия, вече на практика има само една пречка пред сделката. Тя е в медицинските прегледи, но към този момент няма изглед те да провалят трансфера, защото тийнейджърът е в прекрасно физическо състояние. 

Де Лихт ще пристигне в Торино във вторник вечерта и в сряда ще мине прегледите. Ако всичко с тях е наред, най-късно в четвъртък сутринта ще парафира официално контракта си и ще може да бъде представен от шефовете на "бианконерите". 

Той ще получава по близо милион евро месечно, а в договора му ще има записана освобождаваща клауза от 150 млн. евро. В Пари Сен Жермен той щеше да получава почти двойно повече, ако беше приел предложението от Франция, но клубът не се съгласи да сложи въпросната клауза за прекратяване на договора и затова не се стигна до сделка.