Легендата на Селтик (Шотландия) и на шведския футбол Хенрик Ларсон подаде оставка като старши треньор на родния си клуб Хелзинборг само два месеца след като беше назначен на поста. Причината е, че феновете на собствения му отбор го нападнаха словесно и го засипаха с обиди и неуважителни думи, съобщи официалната страница на клуба.

Неприятните сцени са се разиграли вчера след отпадането на тима във 2-ия кръг на турнира за Купата на страната срещу третодивизионния Оскархамн АИК с 1:2. След мача феновете на Хелзинборг са обиждали Ларсон за воденето на мача и поведението на отбора, който не се напрегнал срещу предпоследния в трета дивизия.

"Изключително тъжно е да стигнем до тук. Ние бяхме принудени да търпим много сериозни обиди и смятам, че това е дъното", коментира разочарованият президент на клуба Кристер Ацелиус.
Ларсон стартира професионалната си кариера именно в този отбор, след което преминава през отбори като Фейенорд, Селтик, Барселона и Манчестър Юнайтед. В момента обаче отборът така или иначе не се представя добре в първенството и заема 12-о място в елитната дивизия, точно над местата за изпадане и плейофи.

Хенрик Ларсон е наричан Крал на Кралете от привържениците на Селтик, за който тим е отбелязал 242 гола в 315 мача и стана голмайстор на първенството в пет от шестте сезона с екипа на детелините. Също така във визитката си има спечелени Шампионска лига и първенство на Испания като играч на Барселона./БТА