Водачите в класирането в група F спечелиха закономерни победи срещу непретенциозните си съперници в днешните евроквалификационни двубои.

Швеция разгроми Исландия с 5:0, Испания се наложи над Лихтенщайн като гост само с 2:0, а със същия резултат Дания би Латвия в Рига.

С успеха Швеция излезе начело в класирането с 16 точки, а Исландия е на пета позиция. Скандинавците играха домакинството си в Солна, демонстрираха отлична форма и заслужено ще летуват на върха. След драматичното гостуване на Дания, този път шведите нямаха никакви притеснения. Маркус Албак отбеляза два гола, а по един добавиха Андерс Свенсон, Олаф Мелберг и Маркус Розенберг. Гостите имаха доста ограничени опции в атака, заради наказанието на звездата си Ейдур Гудьонсен, и не успяха сериозно да притеснят Андреас Исаксон.

В следващия кръг Швеция приема Дания на 8 септември, а Исландия е домакин на Испания.

Испания излезе на мечтаните позиции, даващи право за участие на Евро 2008 и след победата с 2:0 като гост на Лихтенщайн вече е втора. И двете попадения бяха дело на Давид Вия още в самото начало на мача – в 8-та и 14-та минута. В самия край на мача звездата на Валенсия пропусна да запише хеттрик, като не успя да се разпише от дузпа.

Дания също си имаше своя герой тази вечер. Денис Ромедал отбеляза и двата гола за успеха на „червения динамит” над Латвия в Рига.

 

Група F

Швеция – Исландия 5:0

Лихтенщайн - Испания 0 : 2

Латвия – Дания 0:2

 

Класиране:

1. Швеция 16 точки (7 мача)

2. Испания 15 (7)

3. Северна Ирландия 13 (6)

4. Дания 11 (6)

5. Исландия 4 (7)

6. Лихтенщайн 4 (7)

7. Латвия 3 (6)