Руският милиардер Алишер Усманов плати на селекционера на националния отбор по футбол Фабио Капело 5,1 милиона евро, който му дължеше Руската футболна федерация.

68-годишният Капело подписа миналата година нов договор с федерацията, според който ще води "Сборная" на Световното първенство в страната през 2018 година. РФФ обаче има сериозни финансови затруднения и спря да плаща месечното възнаграждение на италианеца, като постепенно неизплатените заплати стигнаха до над 5 милиона евро. Наскоро президентът на УЕФА Мишел Платини призова руснаците да изчистят дълга си, като в крайна сметка това стори Усманов. Милиардерът, който е част от Инициативния комитет за Мондиала през 2018, даде назаем на федерацията въпросната сума.

"Тази ситуация, което е резултат от неадекватното ръководство на РФФ, е напълно неприемлива. Срамно е когато човек, който работи за доброто на Русия, не получава своето възнаграждение. Абсолютно недопустимо е, че тази ситуация достигна границите на абсурда", коментира Усманов, като по този начин още повече разклати стола на президента на РФФ Николай Толстих. /БГНЕС