Дойде време и за решителните мачове в руското първенство. Феновете на футбола могат да се насладят на част от дербитата на 28-ия кръг.

В ефира на Мtel Sport 2 може да наблюдавате 3 много здрави двубоя, които ще дадат отговор на няколко въпросителни.

В неделния ден (29 април) от 14:00 часа в ефира на Мtel Sport 2 Амкар Перм с българския национал Петър Занев приемат Спартак Москва. Московчани се борят за титлата с Локомотив Москва и ще се нуждаят от задължителна победа. Занев и Амкар се борят за елитния си статут.

Спартак загуби последните си три двубоя в първенството, отпадна и в турнира за Купата на Русия, но ще се бори за успеха, който да го остави в битката за титлата.

Московчани са в Перм с доста кадрови проблеми, а в отбраната е някакъв лек ужас, тъй като се правят доста грешки.

Амкар влиза в този мач след важния успех над Тосно, като самочувствието на тима е на висота.

В 16:30 часа отново в ефира на Mtel Sport 2 Зенит се изправя срещу ЦСКА Москва. Безспорно това дерби ще предложи куп интересни моменти, това може да се предвиди. 

4 тима се борят за втората позиция в класирането. Зенит ще се нуждае от задължителна победа, след като преследва Спартак и Локомотив, както и ЦСКА. ЦСКА е на третата позиция и ще я брани, а при успех Зенит ще гледа Шампионска лига отдалеч. Това със сигурност ще мотивира домакините да търсят успеха на всяка цена. 

ЦСКА ще са без двама от лидерите си, в лицето на Вернблум и Дзагоев. Все пак тимът е фаворит в мача със Зенит. Да видим какво ще стане в този двубой. Друг проблем в състава на домакините е допускането на доста голове във вратата, което ще даде шанс за ЦСКА да вземе трите точки. Двата тима винаги правят интересни мачове, макар последните два да завършиха 0:0.

източник: БГНЕС

Московчани постигнаха две поредни победи в последните две срещи и със сигурност ще се борят и този следобяд.

В понеделник в ефира на Mtel Sport e дербито между Краснодар и Локомотив Москва. При успех на локомотивци, нещата с титлата сякаш ще се изяснят, но Краснодар със сигурност ще се опита да се пребори с евентуалния бъдещ шампион. Още повече, че домакините загубиха последния си мач от ЦСКА Москва и ще се опита да зарадва феновете си с победа над Локомотив.

Фьодор Смолов със сигурност ще тормози бранителите на гостите от Москва, но при евентуална победа те ще си гарантират шампионската титла два кръга преди края на първенството.

Гостите със сигурност ще опитат да решат мача в първите минути, но дали ще стане? Много ще е мажно кой отбор ще вкара първи гол, което със сигурност ще наклони везните към един от двата отбора.

Със сигурност Локомотив влиза в мача като фаворит, а двата тима със сигурност ще преследват успеха, който може да короняса гостите с титлата, но Краснодар едва ли ще им я даде на тепсия.

Всичко около битката за титлата в Русия може да видите в каналите на Mtel Sport 1 и 2 в неделния ден, както и в понеделник.