Отборът на Русия успя да победи, макар и с минималното 1:0, като гост Лихтенщайн, в световна квалификация от Група 4. Въпреки че през цялото време нападаше и създаде безброй положения, „сборная” вкара само едно попадение.

Футболното джудже Лихтенщайн, обаче не успя да се възползва от пропуските на своя съперник и записа четвърто поражение от началото на кампанията, с което се закотви категорично на дъното в групата.

Момчетата на Гус Хидинк започнаха вихрено срещата. Още в началните минути Павлюченко и Аршавин демонстрираха класа. В 30-та минута футболистът на Тотнъм дори прати топката в мрежата на Лихтенщайн, но главният рефер не зачете попадението заради засада.

Само осем минути по-късно обаче Константин Зирянов получи топката от Аршавин, навлезе в наказателното поле, за да вкара единственото попадение в мача.

До края на срещата, освен обичайните заподозрени – Павлюченко и Аршавин, до гол можеше да стигне и Жирков. Така след трите точки, Русия се доближи до Германия, но все още остава с една точка зад бундестима. Тази вечер момчетата на Йоаким Льов играят срещу Уелс, като след края на двубоя отново ще са с мач повече от „сборная”.

Временно класиране в Група 4:

1 Германия 13 точки (5 мача)

2 Русия 12 точки (5 мача)

3 Финландия 7 точки (4 мача)

4 Уелс 6 (5 мача)

5 Азербайджан 1 (4 мача)

6 Лихтенщайн 1 (5 мача)