Националният отбор на Русия почти усети вкуса на световните футболни финали в ЮАР догодина. Причината е, че „сборная” е с една крачка пред Словения за Мондиала, след като победи своя съперник с 2:1 в първата среща.

Момчетата на Гуус Хидинк тотално надиграха своя съперник на московския „Лужники”, въпреки че главният рефер даде едно рамо на домакините. В края на първото полувреме съдията спести червен картон на Андрей Аршавин и му показа само жълт, след като удари съперников футболист без топка.

Пред Владимир Путин руските футболисти показаха, че са по-добрия тим, макар че в самия край на мача изпуснаха юздите, и точно тогава получиха попадение. Голът, който остави Словения в играта за визата, падна в 87-та минута на срещата, след груба грешка в защитата на домакините. Вратарят Игор Акинфеев спаси вратата си след удар отляво, но топката кацна на главата на влезлия като резерва Нейц Печник и той оформи крайния резултат за 2:1.

Преди това двете попадения за „сборная” реализира Динияр Билялетдинов, който направи много силен мач за националния си тим.

Първото попадение бе изключително красиво. В 40-та минута на срещата, Павлюченко намери добре футболиста на Евертън на линията на наказателното поле, а той успя майсторски да излъже двама от защитниците на Словения и с премерен удар вкара за 1:0.

В 51-та минута отново Динияр Билялетдинов бе точен за 2:0. Русия продължи да диктува събитията на терена, но в последните 10 минути гостите взеха превес и направиха срещата още по-интересна.

След попадението на Печник, „сборная” се стъписа и влезе в глуха защита, а това окрили още повече словенците, които за няколко минути сътвориха почти толкова положения, колкото и за останалите 85 минути на срещата. Въпреки това главният рефер свири края на мача при резултат 2:1, а отборът, класирал се за ЮАР, ще стане ясен в сряда, след реванша.