В последната генерална репетиция преди Евро 2008 националният отбор на Русия победи с категоричното 4:1 тима на Литва. За „сборная” с голове се отличиха Константин Зирянов, Андрей Аршавин, Роман Павлюченко и Владимир Бъйстров.

Двубоят, който се игра в Германия, където руският тим е на подготовка, започна прекалено вяло за участниците на европейското първенство, като старши треньорът на тима Гуус Хидинк изтръпна още в 16-та минута, след като трябваше да замени защитника Алексей Березуцкий, заради травма, която играчът получи при едно единоборство.

Девет минути след това наставникът отново бе облян от студена пот, този път обаче заради попадението във вратата на тима му. След груба грешка в защитата Мантас Савенас се откъсна сам напред и откри резултата.

Това обаче изглежда не обезкуражи, а напротив – мобилизира „сборная”. Още в 33-та минута Константин Зирянов изравни, а след почивката Андрей Аршавин изведе своите напред след чудесен пас на Роман Павлюченко. Въпреки всичко отбраната на Русия се оказа отново пропукана, но този път литовците не съумяха да се възползват.

В 64-та минута Павлюченко отново се прояви, като този път предпочете сам да завърши атаката, с което увеличи преднината на 3:1. Последното попадение в мача реализира Владимир Бъйстров, който с премерен удар в далечния ъгъл на вратата оформи крайното 4:1.

Първият мач на Русия в рамките на Евро 2008 е срещу Испания на 10 юни, а на 14-ти момчетата на Гуус Хидинк ще се изправят срещу Гърция.