Четворна доза руски клубен футбол предстои в следващите часове в ефира на Mtel Sport. Подновеното първенство на Премиер лигата ще завърти през уикенда своя 22-и кръг, а по традиция винаги има интересни сблъсъци.

Цялата неделя ще има доста богат избор за тези, които следят какво се случва в шампионата на страната-домакин на задаващото се Световно първенство през лятото. Зенит е от тези цели четири тима, които се движат в пакет на разстояние от около 7-8 точки зад откъсналия се лидер Локомотив. Дистанция, която при малко колебание от страна на локомотивци, бързо може да бъде стопена и да доведе до инфарктен край завършващата фаза. Миналият кръг вече бе допуснато равенство от страна на Локомотив, което все пак скъси до малко по-приличен вид разстоянието.

Локомотив Москва

източник: БГНЕС

В неделя Зенит гостува на Ростов, двубоя е с начален час 13.00 и ще се излъчва в ефира на Mtel Sport 1. Домакините категорично за се застопорили в т.нар. „златна среда“ и вероятно няма как да излязат от нея до края на надпреварата. Това от своя страна носи всякакви рискове за отборите, които ще среща Ростов от тук до края. Би трябвало поведението да е по-скоро отпускащо, което във футбола е приоритет. Но Зенит няма право на никакви грешки, тъй като с лекота може да излезе от това каре в което се намира. Още повече след двете поредни ремита, постигнати срещу непретенциозни съперници. Трети пореден неуспех ще удари доста болезнено по амбициите на тима от Санкт Петербург.

Веднага след това, от 15.30 е двубоя между Ахмат и ЦСКА Москва. И тук имаме абсолютно идентична ситуация – един от конкурентите в подножието на върха гостува на тим, който няма мърдане нагоре или надолу, поне за известен период от време. А армейците също така няма как да си позволят още и още изоставане от групата. Те стартираха подновяването на сезона с изключително трудна домакинска победа с 1:0 над средняка Урал и тепърва трябва да доказват, че това е било просто един подценен мач. А търсене на успех на отбор като Ахмат е идеалната възможност за това.

Локомотив Москва

източник: БГНЕС

Краят на неделния руски футболен маратон е за шампионите от Спартак, които посрещат СКА Хабаровск у дома. Тук вече трябва да очакваме коренно различен краен изход, при това лесно предвидим. Спартак е в чудесна форма, след кошмарното начало на сезона. От дълго време насам Спартак само побеждава с изключение на хикса срещу лидера Локомотив миналата седмица, който обаче не би могъл да се тълкува като провал. От отсрещната страна СКА твърдо изпада, дори и чудо вече не може да спаси отбора от Хабаровск да устои присъствието си в елита и следващата година. В неделя вече Спартак не само би трябвало да победи, но и да го направи убедително. Мачът започва от 18.00 часа, него, както и срещата на Ахмат и ЦСКА ще вървят в ефира на Mtel Sport 2.

Руски мач ще има и в понеделник. Три отбора участват в турнира за Лига Европа и имаха двубои в четвъртък, но именно Локомотив е най-облагодетелстван, тъй като ще разполага с ден повече за почивка. Което пък обърнато от другата гледна точка, означава, че ще има ден по-малко за възстановяване преди реванша си с Атлетико Мадрид. В понеделник от 16.00 ч., Локомотив ще гостува на Урал – още един тим от средата на таблицата с абсолютно идентични позиции и показатели като Ахмат или Ростов. Двбуой, който спокойно може да доведе до засилване на интригата в челото, ако локомотивци покажат неустойчивост и между двата си важни европейски мача допуснат слаба игра и загуба на точки срещу Урал. Сблъсъкът ще бъде в ефира на Mtel Sport 1, с него се закрива този кръг в Премиер лигата на Русия.