Румънският Университатя Крайова няма да бъде наказван, след като играчите и феновете на клуба не спазиха социална дистанция по време на късните пиротехнически празненства, съобщи местната футболна лига (ЛПФ).

Телевизионни кадри показаха как около 100 привърженици на Университатя заобикалят клубния автобус след домакинската победа над Ботошани с 2:1 във вторник, хвърляйки димки и пиратки, преди да влязат в контакт и да поздравят играчите след последния съдийски сигнал. Въпреки това, генералният секретар на ЛПФ Юстин Стефан заяви, че управляващото звено, което ръководи висшия ешелон, няма да предприема дисциплинарни действия срещу клуба, защото играчите не са били на терена, където сее провел мачът. „Крайова не рискува нищо в момента. Клубът не може да бъде санкциониран според санитарния протокол, ако играчите и феновете на са били във вътрешнността на стадиона“, каза той.

Румънската лига поднови сезона си на 13 юни с мачове при закрити врати, слагайки край на тримесечно прекъсване поради пандемията от коронавирус. Румънската футболна федерация (ФРФ) преустанови футбола в страната в средата на март заради коронакризата. Вирусът до момента отне живота на над 1500 души в северната ни съседка, при 25 000 регистрирани случая. Двубоят между Университатя и Ботошани трябваше да се играе на 12 юни, но бе отложена след като лекарят на гостуващия отбор тества положително за коронавирус. Успехът на Крайова във вторник, втори пореден след назначаването на Кристиано Бергоди за наставник, запази шансовете им за спечелване на пета титла.

„Студентите“, които достигнаха до полуфиналите на УЕФА и четвъртфиналите на Шампионска лига през 80-те години на миналия век, са втори с 32 точки, на четири от действащия шампион Клуж. Двата отбора излизат един срещу друг в ключов сблъсък в неделя.