Румънският футболист Мариян Парша е починал от рак, съобщават медиите в Румъния, цитирани от българският сайт Romanian-Football.com.

Парша е играл в Петролул Плоещ и Шериф Тираспол, като е починал само на 23 години. Пари за неговото лечение е изпращал дори и нападателят на Байерн Мюнхен Мирослав Клозе, но това не успя да помогне на Мариян. В Румъния също бе организирана кампания за събиране на средства, когато се разбра, че играчът е болен, но тежката болест се оказа по-силна от милосърдието на хилияди фенове на футбола в северната ни съседка. Играчът получи рак на костите и лекарите му даваха малки шансове да оцелее.

Точно преди да се разбере това, ЦСКА Москва искаше да закупи играча, но болестта провали трансфера. Румънецът е можело да оцелее, но е трябвало да се лекува в Германия по продължително време, за което обаче не са се събрали нужните пари. Парша се е борил цели три години с жестоката болест, като за този период е претърпял няколко операции. Повечето финанси за интервенциите на лекарите са платени от други румънски футболисти Разван Кочиш и Джордже Флореску.

Наскоро башата на футболиста обяви, че немските лекари отказали да лекуват румънеца, ако семейството му не заплати 12 000 евро. Тогава родителят призова всички румънци да помогнат с кавото могат.