Румъния отпразнува класирането си на Евро 2008 с разгромна победа с 6:1 над Албания в мач от група G. Северните съседи демонстрираха много атрактивна игра и показаха как се вкарват голове във вратата на албанците.

В 22-та минута Разван Коциш подаде към Никулае Дика, който откри головата поредица в срещата. До края на полувремето домакините направиха куп пропуски пред вратата на Албания и се оттеглиха на почивката само с гол преднина.

Домакините удвоиха своята преднина в 53-та минута, след като Габриел Тамаш от пряк свободен удар не остави никакви шансове за стража на гостите Бегай.

В 61-та минута Албания остана с човек по-малко, след като Кури бе изгонен с директен червен картон от хърватския арбитър Едо Тривкович.

След 180 секунди Румъния поведе с класическото 3:0 след гол на Никулае, но секунди след това Каплани вкара почетното попадение за гостите.

В 66-та минута последва нов гол на Даниел Никулае, който направи резултата 4:1 за Румъния, а в 71-та Марика бе фаулиран от Деде в наказателното поле на Албания и съдията свири дузпа за домакините.

Футболистът на гостите бе изгонен от игра за втори жълт картон, а футболистът на Щутгарт реализира наказателния удар.

В 73-та минута домакините отново получиха правото да изпълнят дузпа, която този път бе реализирана от Никулае Дика.

Футболистът на ЦСКА Флорентин Петре започна като титуляр и игра до 65-та минута, когато бе заменен от Бучур.

По този начин Румъния със сигурност ще завърши на първо място в нашата група G с актив от 29.