Футболист на изпадналия от румънската елитна дивизия Джиул Петросани бе пребит, след като се опита да разтрогне договора си заради неизплатени навреме суми.

Михай Лунган и неговият агент Димитру Тудор обвиняват собственика на клуба Алин Симота, че е заповядал на охраната си да пребие играча, съобщи началникът на полицията в Петросани Флорин Николае.

„Знаем, че нападателите са били двама”, каза Николае пред местна телевизия и добави, че разследващите търсят доказателства за доказване на престъплението.

Лунган е представил медицинско свидетелство, според което ще му бъдат необходими 12 дни за да се възстанови от получените травми.

Алин Симота, който е местен бизнесмен, отрече да има нещо общо с инцидента, тъй като по време на инцидента е бил извън страната.
Потърпевшият Михай Лунган заяви, че той и агентът му искали разтрогване на договора, тъй като не е получавал заплатата си от няколко месеца.

Импресариото Димитру Тудор каза, че е получил заплаха по телефона от Симота, след като е подал документи за разтрогването.

Треньорът на тима от Петросани Йоан Сдорбис потвърди, че е видял обления в кръв Лунган след тренировка.