Отборът на Рух Брест записа трети успех от началото на сезона във Висшата лига на Беларус, след като победи Неман Гродно с 4:2 като гост в мач от осмия кръг на шампионата. Двубоят на стадион "Неман" започна отлично за гостите, които поведоха в резултата още в четвъртата минута чрез Владислав Василев.

Десет минути по-късно преднината на Рух вече бе два гола след попадение на Денис Гречико. В 55-та минута Павел Седко покачи на 3:0 за Рус и на практика реши изхода от срещата. Гегам Кадимян върна един гол за домакините, преди Георге Андронич да възстанови аванса от три гола за тима от Брест. Крайното 4:2 оформи Кдимян с 90-та минута.

След този успех Рух се изкачи до пето място в класирането с 12 точки, докато Неман заема 14-та позиция в подреждането с актив от 8 точки. В другия мач от днес Славия Мозив и Торпедо Жодино направиха равенство 0:0.

Първенството на Беларус е единственото в Европа и едно от малкото в света, които продължават да се играят въпреки пандемията от COVID-19, тъй като властите в страна не считат коронавируса за сериозен риск за населението.