Саломон Рондон изглежда ще пропусне предстоящите световни квалификации на Венецуела с Колумбия и Парагвай, подготвяйки се да помогне на своя Далиен Про в битката за оцеляване.

Венецуела стартира опитите си за квалификация на Мондиал 2022 в Катар на 9 октомври срещу водения от Карлош Кейрош отбор на Колумбия, преди да се изправи срещу Парагвай четири дни по-късно. Въпреки това, бившият футболист на Нюкасъл Рондон остана в Китай с Далиен, като публикува в официалния профил на клуба в социалните мрежи, че всички техни играчи, с изключение на словашкия полузащитник Марек Хамшик, са се явили на тренировка преди рестарта на кампанията в китайската Суперлига.

Хамшик пътува до Европа, за да присъедини към националния отбор за плейофа за Евро 2020 срещу Република Ирландия, което означаваше, че той отпада от битката за оставане в елита, тъй като трябва да премине 14-дневен период под карантина при завръщането си в Китай. Наставникът на Далиен Рафаел Бенитес искаше да избегне загубата на 31-годишния Рондон, който има девет гола в 14 мача в Суперлигата до тук през сезона.

16-те отбора от лигата бяха разделени на две групи за кампания, която бе нарушена от коронакризата, като първите четири във всяка група се изправят един срещу друг за определяне на шампоионите, докато квартетът на дъното се среща в битка за оцеляване. Далиен остана седми в своята група и ще играе с Шъдзяджуан Евър Брайт в откриващия кръг от плейофите.