Бразилският нападател Роналдо обяви, че се възстановява успешно от контузията на коляното, която застрашаваше да прекрати футболната му кариера. Очаква се 32-годишният голмайстор да поднови тренировки през следващата седмица.

Роналдо няма отбор, след като договорът му с Милан изтече. Той провежда рехабилитационна програма в бразилския Фламенго от месец август насам. Феноменът скъса връзки в лявото коляно през февруари в мач срещу Ливорно, и имаше редица прогнози, че никога повече няма да играе професионален футбол.

„Мускулите ми все още са слаби и в момента нямам достатъчно сила да правя онова, което искам,” сподели Роналдо пред „Гадзета дело Спорт”. „Но коляното не ме боли изобщо, а това е най-важното. Много вероятно е да съм на тренировка с Фламенго още в понеделник.”

Манчестър Сити и Пари Сен Жермен проявиха интерес да вземат Роналдо, а самият той коментира това: „Аз обичам Париж, а ПСЖ имат добър шанс да спечелят титлата. Моят голям приятел Робиньо играе за Сити. Ние говорихме за това преди няколко дни, но в момента мисля просто как да се върна в игра. Останалото ще дойде после.”

Преди около месец Роналдо обяви пред „Л`Екип”, че вече води преговори с Ман Сити.