Роналдо вкара два гола за Коринтианс, който спечели с 2:1 срещу Сантос като гост в първата финална среща за титлата на бразилския щат Сао Пауло. Феномена овладя дълъг пас на защитника Чиако на границата на наказателното поле и от ъгъла прати топката в мрежата за 2:0 в 25-ата минута. Второто попадение на Роналдо на родния за Краля Пеле стадион Вила Белмира падна в 76-ата минута, когато той засече центриране Фабио Коща, информира БТА.

"Да бъдеш цар в къщи, е истинско удоволствие, радваше се Роналдо след края на мача. Той има 8 гола в последните 10 мача за Коринтианс, а освен това добави, че се надява кариерата му отново да тръгне нагоре след поредицата от операции на коляното, които го измъчваха в последните няколко сезона.

„Роналдо е играч, който направи класата между двата отбора. Второто му попадение е достойно за финал на Световно първенство”, похвали го Пеле, който изгледа мача на родния си клуб Сантос.

Халфът Чикао откри за Коринтианс от фаул в 10-ата минута, а в края на мача вратарят на гостите Фелипе си вкара автогол, след като не успя да овладее центриране от ляво на Тригиньо. Втората среща на стадиона на Коринтианс е на 3-и май.

В първенството на щата Рио де Жанейро титлата си оспорват Фламенго и Ботафого, които завършиха 2:2 в първата финална среща. Левият бек на Фламенго Жуан получи куриозен жълт картон, след като се оказа, че е заплашвал играч на Ботафого, когато е дриблирал покрай него. Същият Жуан откри резултата за Фла от дузпа, но след това Жуниньо и бившият нападател на Пари Сен Жермен- Рейналдо, обърнаха развоя в болза на Ботафого. Фламенго изравни, след като Емерсон от гостите си вкара автогол.

В първенството на щата Минас Жераис Крузейро разби Атлетико Минейро с 5:0 в първа финална среща. Леонардо Силва и Жонатан вкараха по два гола за победителите.