118 килограма, двойна брадичка и бирено коремче – това бе футболната икона на Бразилия Роналдо до преди няколко месеца. Този Роналдо обаче вече е в миналото.

Междувременно Феномена е свалил доста килограми и публикува нова снимка в Туитър, на която впечатлява с формата, в която вече се намира. Неговите фенове дори се пошегуваха, че ако Роналдо продължава в същото темпо в скоро време ще изглежда като своя адаш – Кристиано Роналдо от Реал Мадрид.

Причината за драстичната промяна във вида на легендарния нападател е участието му в бразилско риалити шоу, в което дебели хора се опитват да отслабнат. Поставената цел пред него бе да свали 18 килограма за 12 седмици, а повече от 10 милиона души гледаха всяка седмица усилията на Роналдо, който в крайна сметка успя да постигне желаното.

До декември обиколката на корема на бразилеца бе намалена от 107 сантиметра на 93, а процентът на мазнини в тялото му падна от 25% на 18%.

Задачата не е лесна, но Роналдо я изпълнява стриктно. „Тежко ми е, по принцип не обичам зеленчуци“, жалва се звездата.

Световният шампион от 2002 година приключи кариерата си през 2011-а, а според фитнес треньора му Марсио Атала той дори може да възобнови кариерата си, но самият Роналдо отказва подобна възможност.

В момента Роналдо е част от организационния комитет на Световното първенство в Бразилия през 2014-а и е важен посланик на предстоящия турнир.

А ето как изглеждаше Роналдо в края на своята кариера:

Роналдо успя  свали 18 кг за 12 седмици и отново е във форма

източник: Twitter, Reuters