Отборът на Роналдо - Коринтианс спечели титлата в щата Сао Пауло на бразилското футболно първенство, въпреки че завърши наравно 1:1 в реванша със Сантос.

Сантос поведе в мача с гол на Клебер Перейра от дузпа, но Андре Сантос изравни за Коринтианс преди почивката.
Тържествата обаче за малко да бъдат помрачени, след като подиума за награждаването се запали от фойерверките и конфетите, използвани по време на церемонията.

Пламъците обхванаха платформата, когато капитанът Уилямс вдигна купата, но за щастие огънят бе бързо потушен. Президентът на Коринтианс Андрес Санчес и спортният министър на Бразилия Орландо Силва също бяха на подиума.

Роналдо, който отбеляза два гола за предрешилата титлат победа с 3:1 в първия мач, разкритикува организаторите на церемонията по награждаването.

„Беше очевидно, че подобно нещо може да се случи. Просто трябва да се направи по-добър подиум. Нашият капитан получи изгаряния и е в болница. Това е пълна дезорганизация”, каза Роналдо, който бе заобиколен от камери и журналисти веднага след последния съдийски сигнал.

„Нямах възможност да празнувам с нашите фенове, тъй като бях заобиколен от микрофони”, добави той.

Селекционерът на Бразилия Карлос Дунга бе сред публиката, което подсили спекулациите, че Роналдо може да се върне в националния отбор на 32-годишна възраст.

„Националният отбор е на втори план, първо трябва да мисля за Коринтианс”, заяви още Феномена.

Първенство на щата Сао Пауло, известно като Паулиста е най-голямото преди началото на сезона в елита на бразилския футбол.

В същото време Фламенго спечели шампионата на щата Рио де Жанейро, популярен с наименованието Кариока, след като се наложи на финала над Ботафого за трета поредна година.

Втората среща вчера също завърши 2:2, както и първата и се стигна до изпълнение на дузпи, в които Фламенго спечели с 4:2.

Вратарят на победителите Бруно спечели една дузпа в редовното време и още две след това. „Според мен дузпите не са лотария”, коментира Бруно след мача.

Бившият футболист на националния отбор на Бразилия и на Манчестър Юнайтед Клеберсон вкара и двата гола за Фламенго на легендарния стадион Маракана.

Бруно спаси дузпа на Виктор в началото на втората част, но с два гола на Жуниньо и Тулио в рамките на три минути Ботафого изравни.

В първенството на щата Минас Жераис Крузейро спечели титлата, след като завърши 1:1 в реванша с Атлетико Минейро, но спечели първия мач с 5:0. Така Крузейро записа 12-и мач без загуба след Минейро.

Срещата завърши с масов бой като червени картони получиха Уелтон от Атлетико и Уелингтон Паулиста от Крузейро.

В първенството на щата Парана в Куритиба Атлетико Паранензе победи с 2:0 Кианорте и взе титлата.