Вече от няколко години бразилският нападател Роналдо привлича вниманието на футболната общественост не само с головете си, които и в момента не са никак малко, а и с наднорменото си тегло.

Сега обаче бразилецът явно е сложил точка на тази тема, след като престижният спортен уебсайт globoesporte.com разкри, че Феномена си е направил липосукция. С тази новина медиите в Страната на кафето успяха да привлекат вниманието и на световните агенции. З

Заинтересовани журналисти от „Асошиейтед прес” обаче не успяха да се доберат до информация: „Роналдо не говори, а от Коринтианс нито отричат, нито признават”.

Според всички обаче бившият носител на Златната топка се е подложил на хирургическо премахване на огромно количество мазнини от талията. Друг местен уебсайт успя да вземе интервю от доктора на Коринтианс - настоящият клуб на Роналдо.

„Има някои неща, за които докторите не могат да говорят”, заяви Хоаким Грава. От интернет изданието обаче са сигурни, че Феномена се е оперирал под чуждо име по време на престоя си за счупена ръка в местна болница.