Роналдо се разписа за бразилския Коринтианс при успеха с 2:1 над парагвайския Серо Портеньо в среща от група 1 на турнира Копа Либердаторес. Той откри резултата в 37-ата минута, след като реализира на празна врата. В 63-ата минута Чикао удвои за бразилския тим, а десет минути преди края на срещата Хулио дос Сантос върна едно попадение. Тази победа направи Коринтианс едноличен лидер в групата два кръга преди края.

В група 5 Депортиво Кито надви с 1:0 Емелек като гост в мач между два еквадорски отбора. Домакините нямаха кой знае какви шансове да продължат, а с тази победа Депортиво събра 7 точки се изравни на 2-о място в класирането с уругвайския Серо.

Единственото попадение вкара централният защитник и рекордьор по участия в националния отбор на страната Иван Уртадо от дузпа в последната минута. Десет минути преди това Габриел Ахилер от състава на Емелек беше отстранен от игра.

В група 2 колумбийският Онсе Калдас изпревари Сао Пауло в класирането, след като събра 11 точки, с 1 повече от бразилците. Колумбийците биха с минималното 1:0 последния в класирането Насионал (Асунсион). Единственото попадение вкара Джон Валенсия в 14-ата минута при меле пред вратата на гостите, които са последни и без актив.

Победителите в осемте предварителни групи, както и шестте най-добри втори отбора, продължават във фазата на елиминациите в този турнир.