Легендата на световния футбол Роналдо разкри, че от две години и половина ходи на терапия, пише Телеграф. Бившият нападател смята, че това му помага повече да разбере себе си.

„Ходя на терапия вече две години и половина. Така разбирам себе си много по-добре отпреди. Аз съм от това поколение, което беше хвърляно на арената и трябва да се оправяш сам, без дори най-лек намек за драма. Поглеждам назад и, да, бяхме изложени на голямо психическо напрежение без никаква подготовка. Беше и преди началото на интернет ерата, в която има голяма скорост на информацията. По онова време нямаше никакви притеснения за психическото здраве на играчите. Днес футболистите са много по-добре подготвени и получават много по-голямо внимание“, каза Роналдо пред „Марка“. 

Бразилецът говори за тежките контузии в коленете по време на престоя в Интер. Роналдо разкри, че Зинедин Зидан, тогава в Ювентус, го е посетил в болницата след първата травма. 

„Имам специална връзка със Зизу, уважавам го толкова много. Срещнахме се за първи път, когато той беше в Ювентус, а аз – в Интер. Оттогава имаме отношения с взаимно уважение. Нямахме много отношения, когато се контузих, беше голяма изненада да го видя да ме посещава в болницата. Беше първият човек извън семейството ми, който го направи“, допълни Роналдо.

Попитан какво му е казал Зидан тогава, бразилецът отговори: „Каза ми: „Оправяй се по-бързо, защото футболът се нуждае от теб. Говорихме малко и той ми даде толкова радост, само от това да прекарам време с него в такъв труден момент.“

Впоследствие Роналдо и Зидан станаха съотборници в Реал Мадрид.