Звездите на Барселона и Реал Мадрид Лео Меси и Кристиано Роналдо продължават да затвърждават статута си на най-добрите футболисти в света в момента. Те са се откъснали много надалеч в класирането за "Златната обувка" и изглежда, че за поредна година ще решат спора за нея помежду си. 

Португалецът е лидер в подреждането към момента, след като има 39 гола. Умножено по коефициента 2 на първенството на Испания, той вече събира 78 точки. Меси е след него с 35 попадения и 70 точки. 

Далеч-далеч назад в подреждането е третият Серхио Агуеро. Аржентинската звезда на Манчестър Сити има 20 гола, които умножени по коефициента на Висшата лига от 2, правят 40 точки. Със същия актив е и четвъртият Хари Кейн от Тотнъм. Петият Антоан Гризман от Атлетико Мадрид също е с 20 гола и 40 точки. 

Шести в класирането за "Златната обувка" е Джонатан Сориано от Ред Бул Залцбург. Той е нанизал 26 гола, но заради по-ниския коефициент на австрийския шампионат - 1.5 - е едва на тази позиция с 39 точки. 

Седми е Алекс Майер от Айнтрахт с 19 гола и 38 точки. Диего Коща от Челси е със същия актив. Топ 10 се затваря от Александър Лаказет от Лион и Еран Захави от Макаби Тел Авив, които имат по 25 гола и 37.5 точки.