Футболната легенда Роналдо сподели, че Бразилия може да стане световен шампион през 2014 година, когато е домакин на Мондиала.

"Има доста време до 2014 година, за да се направи добър отбор, който може да спечели световната корона", каза двукратният световен шампион с националния отбор на Бразилия Роналдо, който с 16 гола е най-добрият голмайстор в историята на световните първенства.

"В момента има смяна на генерациите, а сегашната още на дава своя максимум. Необходимо е време, за да се оправят нещата", каза Роналдо и похвали своя млад сънародник Неймар, който в момента е най-добрят играч на Сантос и на Бразилия.

"Неймар е само на 19 години, а вече е фантастичен футболист. Вкарва доста голове и е първата футболна звзда в Бразилия", каза Роналдо.

На въпрос на журналист да определи най-добрия национален отбор на Бразилия за всички времена, Роналдо веднага издиктува: "Тафарел, Кафу, Алдаир, Лусио, Роберто Карлуш, Жуниор, Зико, Ривелино, Пеле, Ромарио и аз, разбира се. Това е много офанзивен отбор, ще бомбардираме съпрниците от всички страни".

Роналдо има 98 мача с фланелката на националния отбор на Бразилия, в които е отбелязал 62 гола.