Бразилският нападател Роналдо призна днес официално, че е баща на петгодишно момче, родено в Япония, но живеещо в Сингапур.

"Феномена" трябваше да признае бащинството след направен ДНК тест. "Алекс е мой син, брат на другите ми три деца. Аз винаги ще се държа като негов баща", написа 34-годишният Роналдо на своя страница в "туитър". "Резултатите от теста потвърдиха чувствата, които усетих, след като се срещнах с Алекс", добави нападателят, който за първи път видя детето си в понеделник.

Проведеният ДНК тест, който поиска бившия бразилски национал, показа, че точно той е баща на момчето, което е родено в Япония, но е с бразилско потекло. Майката на детето - Мишел Умезу, се опитва от 2009 година да накара Роналдо да признае своя син. Тя вече разказа, че се е срещнала с играча на парти в Токио през 2002 година, когато "селесао" празнували спечелването на световната титла в Япония и Южна Корея.

Тя освен това сподели, че е забременяла от голмайстора през 2004 година, когато "Феномена" се върнал в японската столица, но вече на турне с Реал Мадрид. Умезу е бразилка, на 28 години, която живее в Сингапур. Роналдо, който е момента играе за Коринтианс, вече има три деца - десетгодишен син от бившата си съпруга Милене Домингеш, както и две по-малко дъщери, от сегашната си съпруга Биа Антони. Нападателят вече обяви, че ще сложи край на кариерата си през следващата година