Казусът на легендарния Роналдиньо е на път да бъде приключен. Вчера бившият бразилски национал бе задържан заедно с брат си Роберто в Парагвай заради използването на фалшиви паспорти, според които са се представяли за парагвайци.

Парагвайските служители препоръчаха на двамата да не им бъдат повдигнати обвинения. Часове по-късно бразилецът бе освободен.

Според Ройтерс прокурорът Федерико Делфино заяви: „Търсим алтернативен изход от това, който не води до официално обвинение, след като се видя, че Роналдиньо и брат му бяха изненадани от задържането“.

Ако съдията приеме препоръката на Делфино, когато трябва да се вземе окончателното решение в петък, на братята ще бъде издадено алтернативно наказание, което може да бъде парична глоба, която да бъде дарена на местна благотворителна организация.

Роналдиньо и брат му Роберто Асис, летяха от Сао Паоло до парагвайската столица Асунсион, където, както твърдят са им връчени парагвайски документи,

Според Делфино двамата са казали на властите, че паспортите са им дадени като подарък.

Вчера Роналдиньо и Роберто сътрудничиха на парагвайската полиция за разследването, като разбраха, че са извършили несъзнателно престъпление.

„Решиха доброволно да останат и да се подложат на разследването на прокурора“, заяви представителят на Роналдиньо, Адолфо Марин.

Гражданите на търговския блок Меркосур в Южна Америка, който включва Бразилия и Парагвай, не се нуждаят от паспорти, за да пътуват в страните, въпреки че все още се изисква валидна идентификация.

Бразилският паспорт на Роналдиньо бе конфискуван през 2015 година, след като незаконно построи кей до къщата си в Порто Алегре. Според Ройтерс той му е бил върнат през септември миналата година, след като бразилецът е платил глоба в размер на два милиона долара.