Треньорът на Аякс Франк де Бур ще изчака достатъчно, преди да реши дали да поеме Тотнъм. Това заяви неговият брат-близнак Роналд де Бур.

Мениджърският пост при „шпорите“ е една от най-обсъжданите позиции в европейския футбол през сезона, особено след уволнението на Андре Вилаш-Боаш. Макар че отборът в момента се ръководи от Тим Шърууд, англичанинът едва ли ще получи шанс да се докаже в дългосрочен план.

Смята се, че шефовете на Тотнъм вече са осъществили контакт с холандския специалист, макар че от клуба твърдо отричат. Преди седмица той изведе своя Аякс до четвърта поредна титла на Холандия, а брат му намекна, че Франк де Бур все още има върху какво да помисли.

„Чувствата на Франк са важни. Решаващи ще бъдат философията на неговия клуб и стилът, футбол, който ще бъде практикуван“, уточни Роналд.

„Той ще има нужда от време, за да си помисли хубаво. В Тотнъм той познава част от играчите като Кристиан Ериксен и Ян Вертонген, също така Насер Шадли и Муса Дембеле. В този клуб има много качество. Според мен би могъл да изгради нещо. Тотнъм е хубав клуб с история, един от най-приятните за гледане във Висшата лига. Важно е също така, че има амбиции и бюджет“, допълни бившият холандски национал.