Легендарният бразилски футболист Ромарио застана начело на своя Вашко да Гама, съобщават световните агенции. Нападателят ще изпълнява функциите на играещ треньор, това обяви президентът на клуба – Еурико Миранда.

Ромарио бе назначен на престижната длъжност, въпреки че на 28-и октомври даде положителна допинг проба. В кръвта на 41-годишния футболист е открито наличие на финастерид – съставка на доста препарати против косопад.

Наказанието, което грози легендата е спиране на състезателните права за 120 дни. Ако обаче Върховният спортен съд, който ще заседава по случая на 18-и декември, наложи тежка санкция на Ромарио, той вероятно ще бъде принуден да приключи преждевременно професионалната си кариера.

„Ромарио ще бъде и футболист, и наставник до края на първата половина от бразилското футболно първенство. Това е 100% сигурно. Той може да остане на треньорския пост и за по-дълго. Ако обаче бъде наказан за употреба на допинг, Ромарио ще замина за Дубай, където също ще ръководи местен отбор. Аз смятам, че той ще бъде оправдан и ще остане тук при нас”, заяви Миранда.