Легендата на бразилския футбол Ромарио избухна спрямо дейността на президента на ФИФА Сеп Блатер и генералния секретар на организацията Жером Валке. В интервю за ESPN Ромарио не спести критиките си към ръководителите на централата.

„Той (Валке) е един от най-големите рекетьори в света на спорта. Той е изнудвал, заедно с президента на ФИФА (Блатер), който е крадец и корумпиран кучи син. Съжалявам за този език, но това е истината“, заяви Ромарио.

„Валке дори каза, че Световното първенство в Бразилия ще бъде едно от най-лошите в историята на ФИФА. Този човек дойде тук, в моята страна, каза тези неща и всички му ръкопляскаха, и всичко е наред“, допълни бившият футболист.

„Ние похарчихме абсурдна сума за Световното първенство и го очакваме с нетърпение, дори и да е най-лошият шампионат. Бразилия има много крадци, това е истината. Сега ние трябва да вдигнем Бразилия и да спечелим на терена, защото това ще бъде най-доброто за футбола. Но извън терена ние вече сме загубили и няма начин да го поправим“, допълни Ромарио.