Феновете на Хартс изразиха открито опасенията си, че собственикът на клуба Владимир Романов ще се оттегли, след последните изявления на литовския бизнесмен за "мафия" в шотландския футбол.

Вече прославилия се с ексцентрични реплики Романов разпространи на официалния сайт на клуба поредно обширно изявление, от което става ясно, че той е напълно разочарован и готов да напусне "Тайнкасъл".

Без да се церемони много, той обвинява "външното влияние" за недостатъчния прогрес на отбора и предполага, че за всичко е виновна "мафията".

"Ние отчаяно защитаваме клуба от всевъзможни мошеници, престъпници и грабители", коментира Романов.

"Кражбите на играчи, лошите игри, проблемите със законите..., всичко това на фона на рекордната глоба от страна на Асоциацията. Проблемите просто са пренесени на друго ниво. Всяка година ние сме принудени все повече и повече да се борим с тези маниаци. Заставаме на пътя им и не им позволяваме да манипулират футбола така, както те искат", продължи бизнесменът.

Той пое отбора през 2004 г., а в последно време почти не се появява в Единбург, което навява на мисълта, че е напълно възможно в скоро време да се оттегли.