Нападателят на Реал Мадрид Робиньо се присъедини към националния отбор на Бразилия вчера и демонстрира отлично настроение. Само преди два дни младокът спечели първата си шампионска титла с „кралския клуб” и веднага след това отпътува за родината си, за да се включи в подготовката на Бразилия за Копа Америка.

Още с пристигането си на базата Гранжа Комари Робиньо повдигна и духа на съотборниците си, като не спря да се шегува с тях и да им измисля най-различни прякори.

Един от футболистите на „селесао” обаче вече си има прякор, отново даден му от Робиньо, по време на престоя им в Сантош – Алекс, вече играч на Челси. „Още докато играехме за Сантош, той ми лепна прякора „Вол” („Ох”). Не знам каква бе причината, но това си остана.”

Доволен от пристигането на Робиньо бе и друг негов бивш съотборник в Сантош – Диего. „Няма да си говорим за титлата в Испания,” коментира халфът на Вердер Бремен. „Сега трябва да се настрой вече на нашата вълна. Едно е сигурно – ще има много смях и шеги с него,” каза той.

Самият Робиньо не отрече, че разсейва доста тима на Бразилия. „Пристигнах тук щастлив, мотивиран, за да помогна за спечелването на Копа Америка. Но предполагам, че особено на по-младите ще действам доста разконцентриращо.”