Робин ван Перси иска да сложи край на кариерата си с достойнство. Това ще се случи утре, когато той ще сложи обувките си на пирона след славна 18-годишна кариера.

"Целта беше да сложа край с чест, защото футболът е моята страст. Радвам се, че вече направих този избор, защото трябваше цяла година да се подготвя психически за отказването. Ако бях взел решението само преди няколко седмици, щеше да е трудно да го приема за толкова кратък период от време", каза 35-годишният футболист пред холандски медии, преди да изиграе последния си мач за Фейенорд срещу Ден Хааг в Ротердам.

50 гола на Ван Перси в 102 мача го превръщат в топ голмайстор на националния отбор на Холандия и неговите клубни постижения включват спечелването на ФА Къп с Арсенал и Висшата лига с Манчестър Юнайтед.

Той също така игра в Турция преди да се върне в първия си професионален клуб, за да завърши кариерата си.

Робин ван Перси планира да завърши пред семейството и приятелите си на стадиона на Фейенорд. След това той казва, че иска да прави нещо, което да е свързано с играта, но не и да е треньор.

"Да станеш треньор означава стрес. Ако го направиш така, както прави Пеп Гуардиола. Ще бъдеш зает с футбол денонощно. И след три поражения, вие сте главата на Ют (холандски убиец от 19-ти век, чиято глава бе държана в буркан и дълго се излагаше в анатомичен музей). Вижте как Марко ван Бастен е третиран като треньор. Магията изчезна", допълни легендарният нападател. /БТА

Робин ван Перси се готви за края на кариерата си

Ван Перси ще изиграе последния си мач в кариерата на 12 май