Звездата на Ейре Роби Кийн подходи доста надменно към българския национален отбор преди съботния мач между двата отбора в Дъблин, който се оказва ключов и за двата отбора в битката им за класиране на Световното в ЮАР през следващата година.

Бившият съотборник на Димитър Бербатов в Тотнъм обаче явно се вълнува повече от мача на ирландците с Италия в сряда, след като в интервю за „Скай Спортс” говори предимно за „скуадра адзура” и за качествата на италианския отбор.

Ейре гостува в Бари срещу световните шампиони в сряда, но преди това се изправя срещу момчетата на Станимир Стоилов на „Кроук Парк”, което очевидно не притеснява Кийн.

„Разбира се, мачът с Италия ще е голям тест, но ние трябва да минем през първото препятствия срещу България утре”, все пак спомена нападателят.

„Върху това сме концентрирани, след това ще се фокусираме върху Италия. Разбира се, с Италия ще бъде тежък мач. Те са шампиони и ще е труден двубой, но именно в такива мачове искаш да вземеш участие”.

„Искаш да играеш срещу най-добрите отбори и най-добрите играчи, а Италия със сигурност ги притежава. Това е нещо, което чакаме с нетърпение след мача с България”.

Кийн обясни, че атмосферата в ирландския отбор е повече от добра: „Вярата идва с резултатите. Когато печелиш мачове, това носи вяра в отбора и с тази вяра можем да продължим да печелим мачове, без значение срещу кого играем. Видяхме това в последните четири мача”.