Сезонът в Индийската Суперлига не бе особено успешен не само за Димитър Бербатов, а и за другата звезда в местното първенство Роби Кийн. Някогашният партньор на Берба в атаката на Тотнъм имаше доста по-голям принос от българина, но отборът му Атлетико де Колката, който бе шампион от 2017-а, завърши сезона на предпоследното 9-о място.

Все пак кампанията завърши по начин, който Кийн определено ще запомни. 37-годишният нападател получи възможността да дебютира като треньор, след като на пожар бе избран за играещ треньор на отбора в последния мач от кампанията. Кийн получи поста в петък, наследявайки предишния треньор Ашли Уестууд. Преди това, Теди Шерингам бе начело на отбора, но само за 10 мача.

Е, в своя мениджърски дебют, Кийн взе мъдро решение - да пусне себе си като титуляр. И това се отплати. Защото в 10-ата минута на двубоя с НортИйст Юнайтед Кийн засече пас на англичанина Конър Томас и реализира единственото попадение в двубоя.

"Това си беше опит, най-меко казано. Като цяло, имаше много възходи и падения, но се насладих. Беше трудно, но се насладих", сподели Кийн, който може да се похвали със стопроцентов актив като треньор.