Звездата на Фенербахче Роберто Карлос раздава необичайно голямо количество от фланелките си по време на мачове, информира турския вестник Milliyet.

Защитникът се радва на голям интерес не само от страна на феновете, но и на футболистите, срещу които играе.

За всеки свой мач бразилецът взима по пет тениски, които според него са достатъчни за играчите на противниковия тим. Роберто получава по доста предложения за смяна на фланелките си по време на мач.

Карлос подарява двете си тениски, които използва по време на среща. Освен това той подарява по още три на футболистите от другия тим, когато му бъдат поискани преди да влязат в съблекалнята.

За да си позволи този лукс Роберто Карлос заплаща за фланелките от собствения си джоб, тъй като както и при останалите играчи на Фенербахче, му се полага точно определен брой от екипите на клуба.

Любопитното е, че в багажника на колата на ръководството на клуба стоят голям брой от фланелките на бившия футболист на Реал Мадрид с подписа му на тях. Всичко това се прави, за да бъдат задоволени желанията на феновете, които искат да притежават нещо за спомен от защитника.