Бразилската легенда Роберто Карлос коментира пред руските медии инцидента, в който той бе замерян с банан. Грозната случка се разигра по време на вчерашния двубой от руската Премиер лига, в който тимът на защитника Анжи (Махачкала) победи като гост Криля Советов (Самара) с 3:0.

“В Русия има много фенове, част от които идват да гледат мачовете с мое участие заради успехите ми във футбола. Явно има и такива привърженици, които имат други цели. За мен това е много обидно и не мога да си го обясня. Напуснах терена, защото исках да привлека вниманието на отговорните фактори в руския футбол и органите на реда. Дано обаче не накажат нашия съперник. Те не могат да предвидят кой какво ще направи. Футболът трябва да е удоволствие”, сподели 38 годишният играч.

Днес стана ясно, че от Криля Советов са намерили кадри, в които са локализирали човекът хвърлил банана по Карлос. Очаква се той да бъде задържан и освен глоба да му бъде наложена и забрана за посещение на мачове до живот. Също така от РФС (Руския футболен съюз) настояват за това провинение да се заведе и углавно дело.