Бившият футболист на Байерн (Мюнхен) Ариен Робен се върна на терена една година, след като официално сложи край на състезателната си кариера. 36-годишното крило и национал на Нидерландия напусна баварците през юли 2019-а година и обяви, че спира с футбола.Но след това реши, че трябва да се върне и да помогне на родния си отбор, в който е започнал като дете и с идеята да помогне на Грьонинген да преодолее последиците от кризата след пандемията от коронавирус.

"Щастлив съм да бъда отново на терена, заяви усмихнат Робен, след като се появи за 30 минути в контролата между Алмере Сити и Грьонинген, завършила 1:1. Нека видим как ще се чувствам довечера, дали няма да ме болят много старите контузии.

Робен има 96 мача за Нидерландия, а също така сериозни успехи с клубовете ПСВ Айндховен, Челси и Реал (Мадрид), преди да се присъедини към Байерн (Мюнхен). С баварския колос е спечелил пък Шампионската лига през 2013-а година и осем титли в Германия. Но явно никога не е забравял откъде е тръгнал и на кой отбор е симпатизирал като дете, след като сложи отново зелената фланелка на Грьонинген.