Отборът на Ривър Плейт победи като домакин тима на Олимпо с 2:1 в среща и спечели титлата в аржентинската Клаусура, след като само един кръг преди края на шампионата е недостижим на върха в класирането с актив от 40 точки.

И двата гола за победата на аржентинския гранд в мача от 18-ия кръг на първенството бяха отбелязани от Диего Буонаноте. Още в 16-ата минута срещата той изведе Ривър Плейт напред в резултата, а след това в 66-ата минута гостите от Олимпо изравниха чрез Хосемир Луямбио. Все пак Буонаноте успя да осигури порeдните 3 точки за тима си след гол в 78-ата минута.

Така Ривър Плейт триумфира за първи път от осем години насам като шампион на Аржентина. Титлата е пък втора за наставника на тима Диего Симеоне, който през 2006 година триумфира и със състава на Естудиантес.

Аржентина има две първенства в годината - Апертура и Клаусура, но не излъчва общ победител. Последната титла на Ривър Плейт от Клаусура бе през сезон 2003/2004. Тази година Ривър Плейт успя да стигне до шампионския трофей кръг преди края, след като събра актив от 40 точки.

Отборът на Естудиантес, който до преди този кръг също имаше шанс за титлата, се издъни у дома срещу Колон Санта Фе, завършвайки 0:0. Така кръг преди края Естудиантес запази второто си място заедно с другия голям аржентински гранд Бока Хуниорс, но и двата тима имат актив от по 36 точки и никакъв шанс за титлата.

В класирането след този 18-и кръг на трето място е Сан Лоренцо с 34 точки, а на четвъртата позиция е Индепендиенте с 30.