Отборите на Рийд и Аустрия (Лустенау), който заема 3-о място във втората дивизия, ще играят на финала за Купата на Австрия. Мачът е на 29-и май на Ернст Хапел Щадион във Виена.

Рийд елиминира Рапид (Виена) с 2:1 пред 5000 души на своя стадион, след като изкова победата в последните 20 минути. Гостите от Виена откриха резултата в 36-ата минута чрез Хамди Салихи, но в 72-ата минута Маркус Хамемер и в 83-ата Оливер Гласнер дадоха съвсем различен развой на събитията.

Втородивизионният Аустрия (Лустенау) пък се справи също с 2:1, но като гост на 8-ия в австрийската Бундеслига Капфенберг. Феликс Рот откри резултата в 16-ата минута за гостите от Лустенау, а Саша Болер удвои в 36-ата. Само след три минути Капфенберг домакините върнаха едно попадение, но това беше тяхното първо и последно в мача.

За трети път в последните четири години отбор от Втора лига има шанса да спечели Купата на страната и да си гарантира участие в Европейските клубни турнири. Ако отборът от Лустенау спечели трофея, те ще трябва да търсят лицензиран стадион за мачовете от Лига Европа.