Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси направи знаменито включване в мача срещу Панама от група D на Копа Америка. С хеттрик само за 19 минути Бълхата имаше главна роля за разгрома с 5:0, който вече подсигури участието на „гаучосите“ във фазата на елиминациите.

Причината за това магьосникът да стартира от пейката е травмата в гърба, която получи в края на редовния сезон. Оттагава той се възстановява, ала рехабилитационният процес вървеше по-бавно от очакваното, затова и селекционерът Херардо Мартино реши пак да го остави на пейката.

Меси се появи в игра малко след изминаването на час игра, когато замени Аугусто Фернандес при резултат само 1:0 в полза на своя тим. Аржентинците доминираха на терена преди това, ала не съумяваха да постигнат нещо повече отвъд гола на Николас Отаменди в 7-ата минута.

Шоуто на Меси стартира в 68-ата минута, когато той покачи на 2:0. Изстрел на Гонсало Игуаин се отклони в тялото на защитник, което предостави възможност на „десетката“ да стреля към вратата и той го строли зрелищно.

Десет минути по-късно брадясалият маестро се разписа по марков начин от пряк свободен удар. Фалцовата ми шут влетя точно под сглобката, за да направи аванса на Аржентина класически.

В края на мача тимът на Панама съвсем рухна и в последните три минути от редовното време допусна още две попадения. Първо в 87-ата Меси оформи своя хеттрик след асистенция на Маркос Рохо, а в 90-ата отново Рохо подаде, този път на Серхио Агуеро, който се погрижи за крайното 5:0.

Така с две победи от първите си два мача и голова разлика 7:1 „гаучосите“ са сигурни за първото място. Панама и Чили имат по 3 точки на сметката си и се срещат в директен сблъсък за втората позиция във финалния кръг от груповата фаза. Аржентина приключва този етап с двубой срещу тоталния аутсайдер в групата Боливия (0 точки).