Младата звезда на бразилския национален отбор Алешандре Пато спаси своя отбор и донесе успеха на селесао в приятелския двубой срещу Швеция, която се проведе на „Емирейтс стейдиъм” в Лондон.

Наставникът на тима Карлос Дунга реши да остави футболиста на Милан на резервната скамейка, но появата му на терена се оказа печелившия коз за бразилския тим.

Двубоят ознаменува 50-годишнината от финала на Световното първенство през 1958 година, когато Бразилия победи своя скандинавски съперник с 5:2. По повод на това селесао бе в нетрадиционен син екип.

Двата отбора не успяха да си отбележат гол до почивката, въпреки че още в началните минути Робиньо пропусна чудесна възможност за своя тим.

Селесао бе по-активният отбор почти през цялото време на мача, но единственото попадение в срещата падна в 72-та минута след груба грешка на вратаря на шведите. Резервният страж Шабан излезе извън наказателното поле, за да изчисти една топка, която обаче попадна в краката на Пато, който майсторски прехвърли вратаря и се озова в опразнената врата.

Бразилският отбор имаше още на няколко пъти възможността да увеличи преднината си, но така и не се стигна до по-голяма резултатност в срещата.