В Холандия настана време за решителните битки за Лига Европа. В сряда вечер Мtel Sport 2 ще предложи на феновете на футболната игра двата двубоя, които ще изправят един срещу друг четирите тима, които ще се борят за две европейски квоти за Лига Европа.

От 19:30 часа АДО Ден Хааг приема Витес в първи двубой, а вие може да гледате двубоя в ефира на Mtel Sport 2. Двата тима завършиха на съседни позиции в класирането, като домакините в първия двубой завършиха на седмата позиция, а Витес се нареди шести и ще има домакинско предимство в реванша, който е на 12 май.

Ден Хааг ще бъдат без Давид, Ебуехи и Кишна, докато Витес имат само един кадрови проблем, който е свързан с отсъстието на Бееренс.

В такива плейофни битки всичко е възможно, но ако погледнем статистиката двата тима си размениха по един домакински успех през сезона, като Ден Хааг взе домакинството си с 1:0, а Витес беше по-убедителен и надви съперника си с 2:0.

Витес

източник: БГНЕС

Витес има предимство що се отнася до мачовете между двата отбора в историята като има 12 победи, 8 равенства и 9 поражения, а головата разлика е 51:34 в тяхна полза.

Матавс е един от голмайсторите на Витес с 14 попадения през сезона, а един повече има Линсен. Ден Хааг разчита на Йонсен, който не спира да бележи и има цели 19 попадения през този сезон.

Очакванията на фенове и специалисти са за равностоен двубой, но ще видим какво ще ни предложат отборите в сряда вечер на стадиона в Ден Хааг. 

В другия двубой, който може да гледате отново в ефира на Мtel Sport 2 от 21:45 часа излизат тимовете на Хееренвеен и Утрехт. Реваншът отново е на 12 май.

Хееренвеен завърши на 8-ото място в класирането и спечели шанса си да се бори за европейско място с актив от 46 точки, а.Утрехт завърши пети с 54.

И двата тима имат кадрови проблеми преди първия мач, като за Хееренвеен аут са контузените Шаарс, Йодегаард и Хан, а за гостите от Утрехт ще отсъстват голмайстора Лабиад, Йоостен, Баебек и Макиенок.

В директните мачове през този сезон статистиката сочи предимство на гостите в този първи мач, след като те взеха домакинството си с 3:1 и завършиха 2:2 на стадиона, на който ще гостуват и днес.

В исторически план двата тима имат 55 мача, Хееренвеен е с 21 победи, Утрехт има 20, а 14 мача са завършили с равенства.

Головата разлика е 85:82 в полза на Хееренвеен, който през този сезон разчита на головете на иранския си голмайстор Реза Нурниа, а гостите разчитат на Ван де Стреек, при отсъствието на голмайстора си Лабиад.

Двата тима завършиха, лъкатушейки сезона, но в тези решителни битки е важна моментната форма на съставите, а всяка грешка може да се окаже решаваща за европейската квота за един от двата отбора.