Отборът на Глазгоу Рейнджърс почти сигурно се разделя със звездата си Алфредо Морелос. Колумбийският национал се превърна в любимец на феновете със силните си изяви за шотландския гранд, и интереса към него не закъсня.

Според информациите, Морелос е много близо до преминаване във френския Лил, а Стивън Джерард ще бъде принуден да търси класен заместник на  нападателя. Рейнджърс ще направи пореден опит да свали Селтик от трона в Шотландия, като още на 1-и август е първият официален мач на отбора.

Рейнджърс започва сезона с гостуване на Абърдийн, а след това ги очаква и среща реванш с Байер Леверкузен в Лига Европа. Шотландците загубиха първия мач с 1:3 и едва ли имат големи шансове за ответния двубой, но там надеждата на феновете е Селтик най-после да бъде свален от върха в Шотландия.

Легендата на Ливърпул и Англия  Стивън Джерард определено подобри представянето на тима от Глазгоу и достигането до осминафиналите на Лига Европа показва това. Времето ще покаже след доброто представяне в Европа, има ли сили Рейнджърс да бъде достоен конкурент на Селтик през новата кампания.