Отборът на Рейнджърс си тръгна с точка при визитата си на Виляреал в първия мач от група G на Лига Европа. Срещата на „Ел Мадригал“ завърши при 2:2, като за испанците точни бяга Карлос Бака и Жерард Морено, докато за гостите се разписаха Скот Арфийд и Кайл Рафърти.

В другия мач от групата Спартак Москва и Ивелин Попов отстъпиха на Рапид Виена. За успеха на австрийците се реализираха Артьом Тимофеев, който си отбеляза автогол, и Томас Мург.

Виляреал влезе по-добре в мача, като поведе светкавично след 43 секунди игра. Карлос Бака получи страхотно подаване някъде пред дъгата на пеналта и с мощен изстрел направи 1:0.

В последствие срещата влезе в по-спокойно русло, като не последваха опасни положения до края на първата част.

След почивката обаче двата състава вдигнаха оборотите и последва размяна на голове.

В 62-ата минута Рамиро Мори шутира от границата на наказателното поле, но Алан МакГрегър спря коварно летящата топката в решителния миг.

Пет минути след това обаче Скот Арфийд се измъкна и от близка дистанция направи 1:1.

„Жълтата подводница“ бързо се окопити и в 69-ата минута Жерард Морено завърши страхотна атака на домакините с брилянтен изстрел от малък ъгъл - 2:1.

Гостите не се предадоха и достигнаха до нов реми в 76-ата минута, когато Кайл Рафърти овладя превъзходно подаване от Баришич в наказателното поле. След това стреля прецизно за 2:2.

Междувременно в другия мач от същата група Рапид Виена надделя с 2:0 над Спартак Москва. Българският национал на руския гранд Ивелин Попов започна като резерва, като се включи в игра в 71-ата минута. В края на двубоя родният нападател излезе на опасна позиция, но топката премина покрай вратата.

Срещата се разви злощастно за московчани, които в 50-ата минута си отбелязаха автогол. След едно центриране от корнер Артьом Тимофеев имаше малшанса да засече в собствената си врата и така австрийците поведоха – 1:0.

Рапид Виена

източник: БГНЕС

Шест минути по-късно руснаците имаха превъзходна възможност да изравнят, но изстрел на Фернандо се отби от левия стълб на вратата на Щребингер. При ответната атака домакините нанизаха втори гол. Томас Мург направи страхотен пробив, излезе очи в очи с Максименко и оформи 2:0.

А ето и как изглежда класирането в група G след първите мачове: 

1. Рапид Виена 1 мач 3 точки 

2. Виляреал 1 мач и 1 точка

3. Рейнджърс 1 мач 1 точка

4. Спартак Москва 1 мач 0 точки