Старши треньорът на Гърция Ото Рехагел обвини неспособността на футболистите да вкарват голове за провала на отбора на Евро 2008. Настоящият носител на трофея отпадна още в груповата фаза, след като записа две загуби.

„Всичко това е разочароващо. Знаех на какво ниво сме и всичко трябваше да върви перфектно, за да победим руснаците. Нашият проблем е, че бележим твърде малко голове,” обясни възрастният специалист. Той обаче е на мнение, че с всеки изминал мач тимът играе по-добре.

„Получи се много оспорвана среща и ние играхме много по-добре, отколкото срещу Швеция,” добави той за поражението от Русия с 0:1. „Но за съжаление, и това е новина, не успяхме да вкараме гол. По тази причина се постарахме да затегнем защитата и да правим контраатаки. Ние не сме от отборите, които бележат по три гола във всеки мач.”

„Онова, което ми хареса бе желанието, което показаха футболистите ми, фактът, че играха със сърце, въпреки силния противник в лицето на Русия,” намери и оптимистична нотка Рехагел. „Дойдохме тук, за да се опитаме да постигнем нещо добро, но сме в група с Испания и Швеция. Знаехме, че ще ни бъде трудно, но се изправихме срещу предизвикателството.”

„Ние няма да сме единствените със сериозна репутация, които ще напуснат първенството още в групите,” завърши Ото Рехагел. „Може и Франция, и Италия да не се класират за четвъртфиналите. Чудото се случи през 2004 година, а чудеса стават на всеки 30 години. Затова им казваме чудеса.”