Бившият футболист на Ливърпул и Тотнъм Джейми Реднап има две радикални предложения за промяна на играта. Футболният коментатор счита, че тези изменения биха привлекли много повече фенове, особено сред по-младото поколение.

Джейми Реднап смята, че двете полувремена могат да бъдат намалени на по 20 минути, а идеята е да се защити бъдещето на играта.

Коментаторът на Sky Sports обяви още, че това би променило проблема с дефицита на внимание, което все по-често се забелязва сред младите хора.

Освен това, Джейми Реднап твърди, че добавянето на силна музика по време на мачовете може да запази интереса на подрастващите привърженици на футбола.

„Ако полувремената бяха по 20 минути, играта щеше да бъде различна, защото футболистите, които трябва да играят на ниво по 90 минути няма да бъдат толкова важни”, разкри бившият английски национал.

Джейми Реднап е напълно наясно, че редовите футболни фенове никак няма да бъдат съгласни с предложените от него промени. Той обаче счита, че това ще се хареса много на младото поколение, което сега страни от мачовете.

„Може да се добави музика към мачовете. На моето дете, когато тренира, понякога му пускат музика, и е странно, но можете да забележите разликата при децата – когато музиката е пусната, те се движат по различен начин. Правят го в академията на Челси, музиката им помага и има голямо значение”, сподели още Реднап.