Компанията Ред Бул си купи нов футболен отбор. Това е втородивизионният бразилски Брагантино, който ще трябва да изпълни дългогодишното желание на Ред Бул да има отбор в елита на бразилския футбол.

"Вярваме, че заедно можем да стигнем до по-високо ниво чрез инвестиции и нашия технически капацитет", заяви изпълнителният директор на РБ Бразилия Тиаго Скуро.

Преди това вицепрезидентът на Брагантино Луис Артур Аби Чедид потвърди сделката. "Най-доброто партньорство в Бразилия бе родено днес! РБ Брагантино!", написа той във Facebook. Според Скуро договорът още не е подписан и предстои последните детайли по него да бъдат уточнени.

В бъдеще отборът ще се качва РБ Брагантино и под това име ще се опита през следващия сезон да си спечели промоция. Очаква се производителят на енергийни напитки да инвестира около 10 милиона евро. Те ще отидат за нови играчи, обновяване на стадиона и нов тренировъчен център.

Ред Бул има амбиции в Бразилия от много години. През 2007-а компанията основа Ред Бул Бразилия, но този клуб така и не успя да се изкачи по-високо от четвърта дивизия. "Важно е за РБ в следващите години да се погрижим затова да развием повече играчи на места като Ню Йорк и Бразилия, които биха ни подсилили", заяви пък спортният директор на РБ Лайпциг Ралф Рангник. Лайпциг е най-големият отбор в портфолиото на компанията, която има клубове още в Залцбург и Ню Йорк.