В последния ден на февруари, а именно 28 дойде време да станат ясни и финалистите в турнира за Купата на Холандия. 

Четирите най-добри отбора, що се отнася до този турнир ще трябва да определят двата тима, които ще си оспорват трофея, а зрителите на Mtel Sport 2 ще могат да проследят в директно предаване и двете срещи.

В 19:30 часа АЗ Алкмаар излиза срещу Твенте. Определено няма да сбъркаме ако кажем, че домакините влизат като фаворит в този мач, след като заемат третото място в Ередивизи, а и с лекота преодоляха съперниците си на осминафиналите и четвъртфиналите като сразиха с по 4:1 Цволе и 4:2 Фортуна Ситард, за да стигнат до полуфиналните битки.

Твенте по-скоро ще се концентрира върху битката за спасение в елитната холандска дивизия, където крета в дъното, още повече, че мина през иглени уши, за да се добере до тази битка. На осминафиналите се наложи тимът от Еншеде да изпълнява дузпи, за да изхвърли един от фаворитите Аякс. След това жертва на Твенте се оказа и тимът на Камбуур, който обаче не оказа почти никаква съпротива и загуби с 1:3.

АЗ са във великолепна форма с три победи и две равенства в последните 5 мача, а Твенте има само едно едно реми и 4 поражения.

Определено като фаворит в този двубой влиза АЗ Алкмаар, но да видим какво ще се случи пряко в ефира на Mtel Sport 2 в 19:30 часа.

Робин ван Перси

източник: БГНЕС

В другата среща Фейенорд ще търси определено класиране за финала, след като няма никакви шансове за шампионска титла. След завръщането в тима от Ротердам на Робин ван Перси тимът заигра със самочувствие, дори само с присъствието на звездата. Ротердамци посрещат от 21:45 часа Вилем 2 и със сигурност ще търсят успеха.

Фейенорд определено имаше и късмет при жребия, тъй като на фазата на осминафиналите и четвъртфиналите тимът беше домакин и се справи с лекота със съпротивата на Хераклес (3:1) и лидерът в шампионата ПСВ Айндховен (2:0). 

Така тимът от Ротердам се превърна в определен фаворит за трофея, след като и ПСВ и Аякс вече са аут от надпреватара.

Вилем 2 е на 14-ото място в Ередивизи и има преднина от 6 точки спрямо тимовете в дъното на таблицата, като със сигурност ще играе освободено и ще търси успеха в тази полуфинална битка.

Фейенорд лъкатуши в първенството като в последните 5 мача записа две победи и три поражения като последното дойдо от ПСВ с 1:3, със сигурност футболистите ще се опитат да си двигнат самочувствието с категоричен успех над Вилем.

Вилем идва в този мач след победа над Рода в първенството, а в последните срещи има още един успех и 3 поражения.

Все пак психологическият натиск ще е върху Фейенорд, тъй като безспорно те влизат в мача като фаворит.

Кой от двата тима ще стигне до битката за трофея може да видите в пряко предаване от 21:45 часа в ефира на Mtel Sport 2.

Така феновете на интересния холандски футбол може спокойно да се настанят пред екраните в 19:30 часа и да останат поне до полунощ с представянето на тези 4 отбора стигнали до полуфиналните битки.

Финалната битка е на 22 април.