Старши треньорът на Рапид Букурещ Разван Луческу подаде оставка, само два дни, след като тимът спечели Купата на Румъния.

В събота Рапид победи на финала Политехника Тимишоара с 2:0 и така донякъде спаси ужасния си сезон. Купата на страната класира столичния тим за евротурнирите, но Луческу съобщи, че от следващия сезон ще води втородивизионния Брашов.

„Взех това решение още преди финала за купата, но исках да го запазя в тайна, тъй като не исках да разстройвам отбора преди толкова важен мач,” заяви Луческу пред „Ройтерс”.

38-годишният Луческу добави, че отношението на собственика на Рапид Джордж Копос е изиграло голяма роля за неговото решение да напусне, след като отборът финишира едва на четвърто място в първенството.

„Ние бяхме непрекъснато подложени под огромно напрежение да постигаме по-добри резултати този сезон…това наистина се отрази на играчите,” каза още младият специалист.

Разван Луческу води Рапид три години, като спечели две Купи на Румъния и класира тима до четвъртфиналите за Купата на УЕФА. Той изненадващо предпочете да води Брашов, вместо да избере някоя от по-съблазнителните оферти от Турция, Италия и Украйна.

„Ако обичаш спорта, няма голямо значение на какво ниво ще работиш,” обясни мотивите си Луческу.