Ядосани запалянковци на Сенегал атакуваха с камъни сградата на футболната федерация на страната, след като отборът им отпадна в квалификациите за Мондиал'2010, съобщава Ройтерс.

Сенегал завърши 1:1 като домакин на Гамбия и остана на трето място в крайното класиране в шеста група, което не позволи на тима да продължи борбата за класиране на финалите в Южна Африка.

След двубоя бесните фенове се сблъскаха с полицията, която използва сълзотворен газ и палки, за да въдвори ред. Поне един човек е пострадал. Сенегал, който достигна до четвъртфиналите на Световната купа през 2002 година, поведе в резултата след почивката с попадение на Абду Кадер Манган, който обаче беше отстранен заради бурно изразена радост след гола.

Пет минути преди края гостите от Гамбия изравниха чрез Тиджан Файтех. Това отпуши гнева на феновете. Те започнаха да хвърлят всякакви предмети към терена, а след последния съдийски сигнал запалянковци се събраха и блокираха главен път край стадиона със запалени гуми и големи камъни.